Startseite
Drenica
Azem Galica
Adem Jashari
Hasan Prishtina
Shaban Polluzha
Hashim Thaqi
Poezi
Libri i vzitorve


Hymni Kombëtar


Rreth flamurit të përbashkuar,

Me një dëshirë dhe një qëllim,

Të gjithë atij duke iu betuar,

Të lidhim besën për shpëtim.


Prej lufte veç aj largohet,

Që është lindur tradhëtar,

Kush është burrë nuk frikësohet,

Po vdes, po vdes si një dëshmor.


Në dorë armët do t'i mbajmë,

Të mbrojmë Atdheun në çdo vend,

Të drejtat tona ne s'i ndajmë,

Këtu armiqtë s'kanë vend.


Se Zoti vet e tha me gojë,

Që kombe shuhen përmbi dhe,

Po Shqipëria do të rrojë,

Për te, për te luftojmë ne.